Kako da mi baterija na telefonu duže traje?

Današnji smart telefoni troše mnogo baterija, baterija jedva da uspe da izdrži ceo dan.

Ono što mnoge nervira je što ako često koristimo telefon, baterija ne može da izdrži ni ceo dan. Evo par saveta kako da vam baterija traje duže nego obično.

1. Isključite sve nepotrebne aplikacije - Postoje aplikacije na vašem telefonu koje su uključene non-stop, i potrebno je da ih manuelno isključimo da bi kao takve i ostale.

2. Isključite Netword Data, WI-FI, GPS - ovo jedan od razloga zašto je baterija non-stop prazna, ako ne možete bez interneta na telefonu ceo dan, onda je preporuka da ne držite uključene ove opcije non-stop, već kad želite da proverite nešto. Takođe Bluetooth isključite odmah nakon upotrebe.

3.Smanjite Brightness - Smanjite Brightness na telefonu, ovo je još jedan od razloga što vam se brzo prazni baterija. Svetloća (Brigtness) ekrana može biti smanjena i na 50% da biste dovoljno dobro videli sadržaj na ekranu, nema potrebe da bude uvek na 100%

4. Isključite sve dodatne zvuke - Zvuk kada zaključavate telefon, pritiskate tipke, ulazite u određene opcije, pozivate neki broj. Sve ovo su bespotrebni zvuci koji samo dodatno iscrpljuju vašu bateriju, zato je najbolje isključiti ih.

5. Isključite telefon na određeno vreme - Ako se desi da putujete negde i da biste stigli na određenu destinaciju potrebno je više od 24h, isključite vaš telefon kada ga ne koristite. Isključen telefon skoro da uopšte ne troši bateriju, upalite ga samo kada vam je potreban, da se javite nekome, slušate muziku, malo se zanimate, i odma posle toga ga isključite, jer nema potrebe da vam se baterija troši dok ne koristite telefon.
Kako da mi baterija na telefonu duže traje? Kako da mi baterija na telefonu duže traje? Reviewed by BeFunny8 on 22:29 Rating: 5

No comments

Komentar

Future Video