Kako da zaštitim profil od Hakovanja?

Verovatno se pitate koji je najbolji način da se zašti Vaš profil od neovlašćenog pristupa druge osobe na isti.

Profil na Fejsbuku je jako bitno zaštiti od hakovanja, jer se tu nalaze privatne stvari koje želite da zaštitite.

1. Pravilo - Fejsbuk Prijateliji

Ne prihvatajte svakog za prijatelja na fejsbuku, iako vam se to čini kao bezopasno, to ustvari nije tako. Ljude koje prihvatite za prijatelje imaju bolji i veći pristup vašim informacijama, nego kada to nisu.

2. Pravilo - Sumnjive poruke

Sumnjičave poruke koje možete pročitati u inboxu, ili na chat, ali najčešće u komentarima na fejsbuk grupama mogu biti opasne po korisnika. Već ste se sigurno susretali sa komentarima tipa KO TI GLEDA PROFIL KLIKNI OVDE I SAZNAJ, i pored tog teksta stoji link. Ljudi koji žele hakovati nečiji profil često koriste Free Web Hosting ili besplatan hosting, koji uvek ima Domen koji čudno izgleda, ne završava se na .com, ili ima neki naziv koji ne možete da prepoznate (primer: www.KoTigledaProfil.hooza.com), ko ti gleda profil, možete prepoznati na ovom linku, ali ovo hooza vam je nejasno, e to je taj besplatni web hosting provider koji omogućava da taj satj bude online.

3. Pravilo - Phishing

Fising he najpoznatiji način OTIMANJA sifre korisnika. Ako se desi da se nadjete na stranici koja je potpuno identična kao Facebook, ali gore gde stoji url ne piše www.Facebook.com, budite sigurni da je to sajt koji vam može uzeti šifru. Kada naiđete na takav sajt, samo izađite sa njega i upozorite druge.

Kako funkcioniše ovaj sajt: Sajt izgleda potpuno isto kao fejsbuk i vi treba da se ulogujete na vaš fejs, kada upišete email i pasword na tu lažnu stranu, vi ustvari automatski pošaljete koji je email i šifra vašeg naloga.
Kako da zaštitim profil od Hakovanja? Kako da zaštitim profil od Hakovanja? Reviewed by BeFunny8 on 22:44 Rating: 5

No comments

Komentar

Future Video